Zoeken
Sander Donkers - Tante Jo

Tante Jo

Sander Donkers

Liefdevol en geestig portret van een (on)alledaags vrouwenleven in de twintigste eeuw
Tante Jo

Sander Donkers

Liefdevol en geestig portret van een (on)alledaags vrouwenleven in de twintigste eeuw
Bestel nu
Omschrijving

'Een trap boent men van boven naar beneden, anders maak je met je knieën de net verrichte arbeid ongedaan. In de tijd dat de traptreden moesten drogen nam Tante Jo dan het bushokje voor de deur even mee'

Johanna Adriana Roelofs, 'Tante Jo', werd geboren in 1909, kort nadat de tram elektrisch werd. Ze groeide op in het vooroorlogse Rotterdam in een familie met zeven kinderen, maar zou nooit in de gelegenheid komen zelf een gezin te stichten. En er liep wel meer niet zoals ze het gehoopt had.
Als eind jaren zestig in Amsterdam haar achterneef Sander wordt geboren, neemt haar leven een onverwachte wending. Terwijl Sanders ouders de veranderende tijdgeest in het 'magies centrum' omarmen, ontfermt zij zich over hem en maakt elk weekend in huize Donkers de boel aan kant. Daadkrachtig, eigengereid, maar ook ietwat wereldvreemd bewoog zij zich door het leven, immer met een poetsdoek in de hand.
Tante Jo is een liefdevol en geestig portret van een (on)alledaags vrouwenleven in de twintigste eeuw - een klein monument voor een verdwenen menstype.

Fragment

Quotes
Boekenbijlage
'Tante Jo is een voorbeeld van een bijna uitgestorven mensensoort; de ongetrouwde tante die zich vrijwillig opoffert voor andere familieleden. Met het boek Tante Jo heeft Sanders Donkers een klein, maar liefdevol monument voor zijn tante opgericht'
Auteur: Sander Donkers
Auteur

Sander Donkers (1967) is journalist, schrijver en columnist voor de Volkskrant. Hij schreef eerder HAY, de biografie van Barry Hay, en het boek Lipstick Sunset. Hij won zowel de Pop Media Prijs, de Jip Golsteijn Journalistiekprijs als de De Tegel.

Edities & Details
Audio download: Tante Jo - Sander Donkers
ISBN: 9789048859153
Uitgave: Audio download
Status: Beschikbaar
Datum: 27-11-2020
Prijs: € 11,99
Speelduur: 105 minuten

Bestel

Gebonden: Tante Jo - Sander Donkers
ISBN: 9789048859139
Uitgave: Gebonden
Status: Beschikbaar
Datum: 12-11-2020
Prijs: € 15,00
Omvang: 160 pagina's

Bestel

Digitale download: Tante Jo - Sander Donkers
ISBN: 9789048859146
Uitgave: Digitale download
Status: Beschikbaar
Datum: 12-11-2020
Prijs: € 9,99
Omvang: 160 pagina's

Bestel

Uitgeverij: Lebowski Voorlezer: Sander Donkers NUR: 320 - Literaire non-fictie THEMA: Amsterdam THEMA: Rotterdam BISAC: FAMILY & RELATIONSHIPS / General
Nieuws
Sander Donkers schrijft boek over zijn tante Jo

Sander Donkers schrijft boek over zijn tante Jo

Hatsekidee! Het is beklonken: Sander Donkers gaat een boek schrijven over zijn bijzondere tante Jo, die de bombardementen tijdens de Tweede Wereldoorlog overleefde. Lees meer »

Meer boeken
Prins Harry - Reserve
Prins Harry
Tanja Nijmeijer - Tanja Nijmeijer
Tanja Nijmeijer
Blijf op de hoogte

Volg onze sociale media voor het laatste nieuws: