Zoeken
E.J. Harmens - Gospels en psalmen

Gospels en psalmen

E.J. Harmens

Gospels en psalmen

E.J. Harmens

Bestel nu
Omschrijving

Er was vooral één regel in Erik Jan Harmens tweede dichtbundel Underperformer die nog lang nadreunde, zowel in de literaire wereld als daarbuiten. `Ik begin te geloven in een grootgeschapen God die zich op deze mismaakten afrukt . De regel vormde de overtreffende trap van climax in de legendarische bundel over rouwverwerken voor gevorderden, die lovende kritieken kreeg, bekroond werd met de Gedichtendagprijs en genomineerd voor de J.C. Bloem-poëzieprijs, de Jo Peters Poëzieprijs en de Paul Snoek Poëzieprijs.

Na het eveneens goed ontvangen romandebuut Kleine doorschijnende man, verschijnt nu de langverwachte derde dichtbundel van Erik Jan Harmens, Gospels en psalmen, waarin de auteur bij voortduring refereert aan bovenvermeld fragment uit Underperformer. In de bundel richt de ikfiguur zich direct tot God, tot zijn plaatsvervanger of tot het levenloze firmament dat voor een allesbepalend controlecentrum moet doorgaan. Poëzie waarin bij voortduring vraagtekens worden gezet bij het agnosticisme. En ook een bundel waarin de free fight van Underperformer is verruild voor een hemelschreiende howl.

Auteur: Erik Jan Harmens
Auteur

Erik Jan Harmens (1970) publiceerde vijf dichtbundels, plus twee bundels met lyrische duetten, een met Rick de Leeuw en een met Ilja Leonard Pfeijffer. Harmens was in 2002 de eerste poetry slam-kampioen van Nederland. Hij publiceerde ook vijf romans. Hallo muur (2015) werd Boek van de Maand bij De Wereld Draait Door en werd talloze malen herdrukt. In 2018 kwam een tweede, autobiografische roman uit, over onverdoofd leven, getiteld Door het licht. Anderhalf jaar eerder, begin 2017, verscheen Pauwl, een geestige vertelling over een volwassen man met autisme. Even later kwam bij uitgeverij Moon Harmens' eerste kinderboek uit: Hans is kwijt.

Erik Jan Harmens schrijft stukken over prikkels en verdoving in NRC Handelsblad, Het Parool en Trouw. In september 2021 publiceerde hij een essay in NRC Handelsblad over de diagnose autismespectrumstoornis die hij twee jaar geleden kreeg.

Edities & Details
Paperback: Gospels en psalmen - E.J. Harmens
ISBN: 9789038890906
Uitgave: Paperback
Status: Beschikbaar
Datum: 23-10-2008
Prijs: € 15,00
Omvang: 64 pagina's

Bestel

Uitgeverij: Lebowski NUR: 306 - Poëzie BISAC: POETRY / European / General BISAC: RELIGION / Agnosticism
Meer boeken
Thé Lau - Open
Thé Lau
R. A. Basart - Zingend naar huis
R. A. Basart
Blijf op de hoogte

Volg onze sociale media voor het laatste nieuws: