Zoeken
Alex Boogers - De schrijver als samoerai

De schrijver als samoerai

Alex Boogers

De weg van de schrijver
De schrijver als samoerai

Alex Boogers

De weg van de schrijver
Bestel nu
Omschrijving

In De schrijver als samoerai zoekt Alex Boogers een antwoord op de vraag wat het pure schrijverschap behelst. Waarom is hij ooit gaan schrijven? En waarom willen zo veel mensen schrijver worden? Wat is daarvoor nodig?

In de dojo vond Boogers de weg naar het papier. Vechtkunst en schrijven zijn twee uitingsvormen die in hem resoneren: verlies alle illusies, wees niet theatraal, laat je ego niet vooropgaan en laat je niet afleiden door te veel gedachten. Met verwondering aanschouwt hij de wereld van de letteren, waar hij met zijn ogenschijnlijk onverenigbare talenten een plek veroverde aan tafel van de Nederlandse literatuur. Tijdens zijn zoektocht spiegelt hij zijn overtuigingen aan die van auteurs als Haruki Murakami, Stephen King, Arnon Grunberg en Connie Palmen.

Na vijfentwintig jaar schrijverschap maakt Boogers de balans op: wat is vandaag de dag nog de aantrekkingskracht van zijn ambacht?

Fragment

Auteur: Alex Boogers
Auteur

Alex Boogers (Vlaardingen, 1970) debuteerde in 1999 onder het pseudoniem M.L. Lee met Het boek Estee. Drie jaar later debuteerde hij met Het waanzinnige van sneeuw onder zijn eigen naam. Sindsdien is hij een vaste waarde in de Nederlandse literatuur. Zo won Alleen met de goden in 2016 de Nederlandse Boekhandelsprijs en werd die roman eveneens genomineerd voor de Libris Literatuur Prijs. Daarnaast is Alex Boogers een van de meest gevraagde auteurs als spreker op middelbare scholen en een van de belangrijkste ambassadeurs om de jeugd weer aan het lezen te krijgen.

Edities & Details
Audio download: De schrijver als samoerai - Alex Boogers
ISBN: 9789048871254
Uitgave: Audio download
Status: Beschikbaar
Datum: 21-03-2024
Prijs: € 9,99
Speelduur: 343 minuten

Bestel

Paperback: De schrijver als samoerai - Alex Boogers
ISBN: 9789048871230
Uitgave: Paperback
Status: Beschikbaar
Datum: 05-03-2024
Prijs: € 18,99
Omvang: 176 pagina's

Bestel

Digitale download: De schrijver als samoerai - Alex Boogers
ISBN: 9789048871247
Uitgave: Digitale download
Status: Beschikbaar
Datum: 05-03-2024
Prijs: € 9,99
Omvang: 176 pagina's

Bestel

Uitgeverij: Hollands Diep Voorlezer: Alex Boogers NUR: 320 - Literaire non-fictie THEMA: Literaire essays BISAC: LITERARY COLLECTIONS / Essays
Meer boeken
John Schoorl - Eigen zaak
John Schoorl
Sebastian Junger - Vrijheid
Sebastian Junger
Blijf op de hoogte

Volg onze sociale media voor het laatste nieuws: