Luister Zo moeder zo zoon, een vijfdelige podcast van Gotu Jim en Bodil de la Parra over afkomst, kleur, kunst en Suriname
04-12-2020 / Lebowski Publishers

 “Mijn naam is Gotu Jim, rapper en zoon van een Surinaams-Indonesische moeder en een Nederlandse vader. Mijn moeder, Bodil de la Parra, is actrice en theatermaakster en schreef Het verbrande huis over onze Surinaamse familiegeschiedenis. In deze vijfdelige minipodcast ga ik samen met haar aan de keukentafel praten over afkomst, kunst, racisme en Suriname.”

Hij is wit, zij niet. Hij rapt, zij is theatermaakster en schreef Het verbrande huis, een boek over haar Surinaamse familiegeschiedenis. Hun werelden komen samen in een gesprek rond de keukentafel.

Met deze podcast, geproduceerd door Lebowski Publishers, wil Jim jonge mensen aanmoedigen om ook met hun ouders in gesprek te gaan over onderwerpen als racisme en afkomst.

Luisteren kan via Spotify, Stitcher, iTunes, SoundCloud of Podcastluisteren.nl.

Gotu Jim (Jim Lageveen, 1997) is rapper. Hij werkte samen met Merol en met Faberyayo van De Jeugd van Tegenwoordig en tourde langs de Nederlandse studentensteden. Zijn debuutalbum, Generation K., kwam uit bij het label Burning Fik. Jim is afgestudeerd in sociale geografie aan de UvA. 

Bodil de la Parra (1963) is actrice en toneelschrijfster. Ze schreef stukken voor o.a. Bellevue Lunchtheater, Theater Artemis, het NNT, Het Zuidelijk Toneel en Orkater en Via Rudolphi. Bij die laatste maakte ze onder meer de voorstellingen Ouwe Pinda's en Gouwe Pinda's, waarin ze ook zelf speelde. Recent schreef ze voor de grote Surinametentoonstelling Nola, een leven in een leven. Ze was te zien als Irene in de TV-serie KLEM 1 & 2. Haar debuutroman Het verbrande huis: Een Surinaamse familiekroniek is gebaseerd op de gelijknamige voorstelling waarmee ze in 2018 lovende kritieken oogstte.